Vaktsineerimise võimalusi pakutakse apteekides, kaubanduskeskuste parklates, avalikel väljakutel või kaupluste ees, ringi sõidavad vaktsineerimisbussid. Kaasa on vaja võtta vaid isikut tõendav dokument.

Soovijaile pakutakse Pfizeri/BioNTechi vaktsiini Comirnaty ja Moderna vaktsiini Spikevax, mis sobivad inimestele alates 12. eluaastast. Vaktsineerimine on Eestis elavatele, õppivatele või töötavatele inimestele tasuta.

Haigekassa juhatuse liikme Maivi Parve sõnul oli suve jooksul inimestel laialdane võimalus vaktsineerida erinevatel üritustel, ringiliikuvates vaktsineerimisbussides või kaubanduskeskuste parklates.

"Sügiseste ilmade tulekuga jäävad mitmed need võimalused ära ning vaktsineerimine koondub siseruumidesse, peamiselt haiglate vaktsineerimiskabinettidesse, perearstide juurde ning apteekidesse," ütles ta.

Kuna sügisel sageneb kõikidesse viirushaigustesse nakatumine ning sealhulgas koroonaviirusesse, palus Maivi Parv kasutada võimalust vaktsineerima tulla.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on meil kõigil vaja kaitsta end COVID-19 vastase vaktsiiniga enne viiruste hooaega. "Mäletame veel rasket talve ja kevadet, mil haiglad täitusid COVID-19 patsientidega ning tervishoiusüsteemi ülekoormuse ennetamiseks tuli piirata suurt osa ühiskonnaelust. Ainus võimalus selle vältimiseks koroonaviiruse kolmandas laines on vaktsineerimine," märkis ta.

Infot ilma eelregistreerimiseta vaktsineerimisvõimaluste kohta saab veebilehelt ja riigiinfo telefonilt 1247. Samuti on võimalik eelnevalt aeg broneerida digiregistratuuris.