Täna toimunud erakonna üldkogul tuli nimelt hääletusele algatus, mis avaldab toetust kanepi legaliseerimisele. Tulemus oli tasavägine - kanepi legaliseerimise poolt oli 183 ja vastu 181 roheliste liiget, vahendab Ilta-Sanomat.

111 erakonna liikme esitatud ettepanekus kutsuti üles "tühistama kanepikeeldu ning lubama kanepi tarbimist, omamist, tootmist ja müüki".

Algatus toetab kanepi igakülgset reguleerimist sarnaselt praegustele legaalsetele joovastavatele ainetele, nagu alkohol.

Juba eelmisel aastal hääletasid rohelised samasuguse algatuse üle, ent toona see toetust ei leidnud.

Algatuses öeldakse, et keeluseadus muudab kanepi alaealistele liialt kättesaadavaks, takistab ligipääsu meditsiinilisele kanepile ja et "politsei ressursid peaksid olema suunatud muude kuritegude vastu võitlemisele, võimaldades eemaldada kanepi mustalt turult".

Muu hulgas tuuakse välja, et kanepi legaliseerimine loob töökohti ja elavdab turismi.

Rohelised püüavad nüüd esimese sammuna kanepi dekriminaliseerida, st loobuda inimeste karistamisest kanepi tarbimise, väikeses koguses omamise ja enese tarbeks kasvatamise eest.

"Arvestades, et praeguse narkopoliitikaga ei ole õnnestunud kanepi kahjusid vähendada, tuleb Soomes läbi viia põhjalik uuring kanepialaste õigusaktide reformimise võimaluste kohta, arvestades ka teiste riikide legaliseerimisega saadud kogemusi," teatas partei.