"Me ei peaks tegema asju lihtsalt tegemise pärast," ütles Briti terviseminister Sajid Javid BBC-le. Tema sõnul on valitsus vaadanud poolt- ja vastuargumendid üle. "Mul on hea meel öelda, et plaaniga ei minda edasi," lisas Javid.

Minister ütles, et talle pole kunagi meeldinud mõte sellest, et inimesed peavad näitama tõendit igapäevaste toimetamistega seoses. Ööeluga seotud ärisid ühendav eestkosteorganisatsioon oli ka hoiatanud, et koroonapassi kasutuselevõtu tõttu võivad neid tabada kohtuasjad, millega võidakse neile diskrimineerimist süüks panna.

Minister andis oma plaanist teada Andrew Marri iganädalases poliitikasaates, kus vaid nädal varem oli vaktsineerimise eest vastutav valitsuse liige Nadhim Zahawi rääkinud, et suuri rahvahulkasid koondavates paikades tuleks tõendisüsteem septembri lõpuks kasutusele võtta.

Lisaks Ühendkungingriiki valitsevatele konservatiividele olid plaanile vastu ka liberaaldemokraadid. Nende juht Ed Davey kirjeldas koroonapassi süsteemi kui "lõhestavat, katkist ja kallist". Põhja-Iirimaal juba kasutatakse tõendisüsteemi, ent vaid rahvusvaheliste reisimisega seoses. Šotimaal kasutatakse laiahaardelisemat tõendit. Wales ei plaani koroonapassi kasutusele võtta.