Leonid Volkov pälvis Eestis kõige rohkem tähelepanu siis, kui tema identiteeti kasutanud pahalane kohtus Baltimaade ja ka teiste riikide parlamentide väliskomisjoniga ilma, et viimased oleksid deepfake tehnoloogia abil aset leidnud pettusest aru saanud.

19. septembril toimuvatel duumavalimistel veab ta eest "Targad Hääled" (Umnoje Golosov) mobiilirakendust, mis soovitab kasutajale valimiseks sobivat kandidaati tema ringkonnas. Seejuures võivad kandidaadid olla ka kommunistide seast või Vladimir Žirinovski juhitavate radikaalide seast.

Volkov selgitas ajalehele Ilta-Sanomat, et rakenduse eesmärk ei ole anda inimesele sobivaim valik lähtuvalt tema maailmavaatest või muust sellisest tegurist. "Meie ainus eesmärk on takistada Ühtse Venemaa kandidaatide võitu," selgitas ta.

Äpp on praeguseks juba tsensuuri alla langenud, kirjutab Raadio Vaba Euroopa. Moskva kohus on keelanud Google'l ja Yandexil selle kuvamise otsingutulemustes. Venemaa meediakontrolli eest vastutav amet on hoiatanud suurfirmasid, et rakenduse kättesaadavaks tegemist võidakse vaadata kui valimistesse sekkumist.