Veel eelmistel valimistel osutus Antropov Jõelähtme vallas ainsaks Keskerakonna nimekirja kandidaadiks, kes sealsesse volikokku pääses. Toona mees veel erakonna ridadesse ei kuulunud. Tänavu kevadel Antropov siiski Keskerakonnaga liitus ning seekord proovib ta kohalikku poliitikat hakata ajama Harku vallas.

Millest selline muutus? “Lihtne - elame nüüd prouaga Harkus,” rääkis Antropov Delfile. “Kasvatasime eelmises elukohas lapsed üles, aga nüüd, kus nad pesast välja lendasid, vaatasime endale mere lähedale väikese koha Suurupis.”

Vahepeal Itaalias elanud ja transiidiäriga tegelenud Antropov kinnitas, et on nüüd juba eelmistest kohalikest valimistest saati kahe jalaga tagasi kodumaal. Itaalias tehtud tööd jätkas ta Eestiski. “Olen ikka olnud seotud logistika ja kauba-tradinguga, olen ettevõtja,” kirjeldas Antropov oma praegusi tegemisi.

Harku vallal näeb Antropov suurt potentsiaali. “Olla tõeline suurlinna satelliit, mere ääres ja kauni loodusega - siin annab palju ära teha,” sõnas ta. “Motivatsioon on siin toimetamiseks väga tugev.”

Konkreetsemalt sooviks Antropov jätkata Harku vallas sellega, milles Jõelähtmel juba otsa lahti tegi. Nimelt juhtis Antropov seal kaitsekomisjoni, mis muuhulgas tegeleb elanike koolitamise ja ettevalmistamisega kriitilisteks olukordadeks. “Kõike saab teha koostöös politsei, pääste ja kaitseliiduga,” rääkis Antropov.

Antropov tõdes, et tuttav nimi ta Harkus veel pole, kuid volikokku loodab ta siiski pääseda. “Nüüd tuleb lihtsalt aktiivsem olla ja laiemalt kui oma külas suhelda,” sõnas ta.

Tagasiastumine politseijuhi kohalt ja probleemid kampaaniarahadega

Vahemikus 2003-2005 oli Robert Antropov politseiameti peadirektor. Esimesel aastal määras kaitsepolitsei Antropovile rahatrahvi, kuna ta kasutas alarmsõidukina registreerimata Hummeri maasturil vilkureid.

2005. aastal sõidutas aga Antropovi autojuht mehe käsul julgestuspolitsei autoga Antropovi vanemaid Saaremaale sanatooriumi ning sealt tagasi sadamasse. Vallandunud skandaali tõttu teatas toonane peaminister Andrus Ansip, et usalduslik koostöö Antropoviga pole enam võimalik ning vabastas ta ametist.

2016. aastal kaotas Robert Antropov aga aastaid väldanud kohtusaaga ning pidi maksma tagasi pea 100 000 eurot tagasi firmale, kes 2007. aastal tema valimiskampaaniat korraldasid.