Riiklikult tähtsate kultuuriobjektide protsessi eest vedanud kultuurikomisjoni esimees Aadu Must ütles Delfile, et tema arusaamist mööda on filmilinnaku lisamine nimekirja toetust kogunud. "Kui see nii on, siis see tähendab lisamist, mitte asendamist," täpsustas ta.

Esialgu olid kultuurikomisjoni toetuse pälvinud Tartu südalinna kultuurikeskus, Narva Kreenholmi kultuurikvartal "Manufaktuur", Arvo Pärdi nimeline muusikamaja ja rahvusooperi praeguse hoone juurdeehitus. Need objektid on vastavas pingereas ka esmaspäeval riigikogu täiskoosseisu ees hääletusel.

Pärast filmikogukonna pahameeletormi ning mitmete poliitikute aktiivset tegutsemist on linnak nimekirja lisandumas, ent pole selge, millise järjekorranumbri projekt prioriteetide reas saab. Esitatud on kaks muudatusettepanekut, millest esimene, sotsiaaldemokraat Raimond Kaljulaidi esitatu, seaks Paljassaarde planeeritava kompleks kõige prioriteetsemaks rajatiseks.

Konkureeriva muudatusettepaneku on esitanud aga Isamaa – see tähendaks lihtsalt filmilinnaku nimekirja lisandumist ilma järjekorranumbrit täpsustamata. Delfiga rääkinud teemaga kursis olevate inimeste sõnul pole veel kindlalt paigas, kumma valiku kasuks otsus langeb.