Täna pärastlõunal avaldas Tallinna valimiskomisjon Tallinna ringkondade koondnimekirja, millest nähtub, et minevikus Lasnamäel rekordilisi häälesaake korjanud Edgar Savisaar kandideerib tänavu valimisliidus nimega Vaba Eesti.

Vaba Eesti valimisliidu tuumik on seotud Vaba Eesti liikumisega, mis on varem meedias kajastust leidnud eeskätt nende koroonaskeptiliste sõnavõttude ja tegude tõttu. Näiteks kandideerib valimisliidus Põhja-Tallinna linnaosas Daniel Rüütmann, kes oli kevadel riigikogu ees ja Vabaduse väljakul toimunud piirangutevastaste protestide üks juhtfiguur.

Vaba Eesti liikumise juhil Veiko Huusel, kes ise küll valimiste ei kandideeri, on plaanis asutada ka Vaba Eesti (protesti) erakond.

"Ainus võimalik tee lõpetada see pandeemia ja kogu valelik ühiskond teha rahva referendum! Referendumiga anda kõrgeim otsustusõigus rahvale, läheme Euroopa liidust välja, tühistame kõik kahjulikud lepingud (WHO, FDA), lõpetame poliitilised erakonnad," kirjutab Vaba Eesti oma Facebooki kontol. "Loome uue ühiskonna, Eesti oma ühiskonna."

Vaba Eesti Manifestiga saab tutvuda siin.