Linnas korduvalt ohtlikke manöövreid sooritanud juht sõitis asulas kohati kiirusega kuni 127km/h ja hiljem asulaväliselt kuni 140 km/h, kirjutas Narva politseijaoskond ühismeedia postituses. Tagaajamine lõppes sellega, et autojuht sõitis ennast tupikusse, kuid üritas seejärel politsei eest tulutult ära joosta.

"Noormees ei jõudnud kaugele, ta jõudis joosta kõige rohkem sada meetrit, kui esimene patrulliekipaaž ta kinni pidas," kirjeldas PPA pressiesindaja.

Kinnipidamisel selgus, et 19-aastasel meesterahval puudus kehtiv juhtimisõigus ning ta oli selle eest ka eelnevalt karistatud. Lisaks toimetati ta narkojoobe kahtlusega ekspertiisi.

Huligaan lasti vabadusse

Juhtumi osas on algatatud kriminaalmenetlust karistusseadustik § 423 algusel: sõiduki süstemaatiline juhtimine juhtimisõiguseta isiku poolt.

Küsimusele, kas mees viidi arestimajja, vastab politsei aga eitavalt. "Kuna ekspertiisi tulemus ei ole veel selgunud, siis praegusel hetkel on ta vabastatud, ootame ekspertiisi tulemusi ja seda, kas lisandub kuriteo episoode," selgitas politsei pressiesindaja.

Narva politseijaoskonna patrulltalituse välijuht Silver Pälsing rõhutab, et politsei reageerib sarnastele intsidentidele alati väga tõsiselt. "Selline vastutustundetu käitumine ei pane ohtu ainult roolikeerajat ja politseiametnikke, vaid ka süütuid kaasliiklejaid,“ kommenteeris Pälsing.