BA presiidium kohtub praeguse Balti Ministrite Nõukogu (BMN) esimehe Leedu välisministri Gabrielius Landsbergisega, kellega arutatakse BMN ja BA vahelist koostööd ning valitsustele antud soovituste täitmist. Lisaks arutatakse avaldust Valgevene teemal.

BA Eesti delegatsiooni esimees Aadu Must ütles, et rahvusvaheliste lahkhelide taustal on oluliselt kasvanud pinged Balti regioonis ning eriti murettekitav on surve Leedule ja Lätile. „Balti riigid ei tohi alluda Valgevene tekitatud rändesurvele ning piiril tekkinud kriisi ohjamiseks on vaja tegutseda üheskoos ja koos leida toimivaid lahendusi,“ sõnas Must.

Delegatsiooni liige Andres Metsoja tõi kavas olevatest istungitest esile homme toimuva konsultatiivnõukogu, kus BA loodusvarade ja keskkonnakomisjoni esimees annab aru komisjoni tegemistest ja ühe teemana on kõne all ringmajandus. „Ringmajandus on üks olulisi Balti riikide koostöö prioriteete, mis aitab pöörata keskkonnaprobleemid majanduslikeks võimalusteks. Kuna loodusvarad on piiratud, siis on oluline leida jätkusuutlik viis nende kasutamiseks, millest võidavad nii tarbija kui ettevõtja. Ühtlasi toob see kasu keskkonnale ja riigile tervikuna,“ rääkis Metsoja.

Lisaks annab Leedu praeguse BA eesistujana aru oma tegemistest presiidiumis ja komisjonides ning Läti tutvustab järgmise aasta eesistujana oma prioriteete ja plaane.

Eesti delegatsiooni kuuluvad ka Erki Savisaar ja Signe Kivi.

Balti Assamblee on kolme Balti riigi parlamendi konsultatiivne koostööorganisatsioon, mis arutab vastastikust huvi pakkuvaid küsimusi. Eestit esindab assamblees 12-liikmeline Riigikogu delegatsioon.