Liimets toimetati haiglasse sisemise verejooksu ja vererõhu languse tõttu.

"Tunnen end näruselt, aga mitte lootusetult," kirjeldas 67-aastane Ants Liimets Põhjarannikule telefoni teel oma seisundit Tallinna haiglast.

Lisaks tervisele kerkib esile veel üks probleem: Narva volikogu pole ühegi õigusaktiga määranud 26. augustil linnapeaks valitud Liimetsale asendajat. Kuna haigestumise tõttu ei saa ta aga linnavalitsuse istungitel osaleda, on Narva linnavalitsus seetõttu praegu teovõimetu.

Taustaks

Narva linnavolikogu valis 26. augustil linnapeaks reformierakondlase Ants Liimetsa.

Liimetsa poolt hääletas volikokku kuuluvast 31 volinikust 19 inimest, vastu hääletas kaks ja 10 volinikku jättis hääle andmata. Valimisliit Meie Narva ja Elagu Narva hääletusel ei osalenud.

Liimets on linnapeana ametis oktoobris toimuvate kohalike omavalitsuste volikogude valimisteni.

Narva linnavolikogu avaldas endisele linnapeale Katri Raigile (SDE) umbusaldust 16. augusti õhtul. Umbusaldusavaldusel oli 12 allkirja, millest enamik oli keskfraktsiooni liikmetelt. Ametlikult heideti Raigile ette usaldusliku koostöö puudumist linnavolikoguga.

Tõusule järgnes aga üks löök erakonna seest: nimelt tegi Reformierakonna Narva piirkond erakonna juhatusele üksmeelse ettepaneku arvata Narva linnapeaks saanud endine linnasekretär Ants Liimets erakonnast välja.

Reformierakonna peasekretär Erkki Keldo ütles, et piirkonna juhatuse soovi arutab järgmine korraline erakonna juhatus. “Reeglina aktsepteerib erakonna juhatus sellistes küsimustes piirkonna otsust,” selgitas Keldo.

Erakonna Narva piirkonna juhi Sergei Gorlatši sõnul nimetas Narva piirkond Liimetsa väljaarvamise põhjusena erakonna põhikirja punkti 10.1 rikkumist. “Põhikirja järgi ei tohi erakonna liige osaleda organisatsiooni töös, mille eesmärgid või tegevus on vastuolus erakonna programmiliste põhimõtetega. Tehes otsuse asuda Narva linnapeaks, mis on vastuolus erakonna Narva piirkonna otsustega, Liimets seda just tegi.”

Gorlatši sõnul kutsus piirkond Liimetsa korduvalt oma koosolekule, et oma käitumist selgitada, kuid Liimets kutsetele ei vastanud.