Arutelu, millest jutt käib, puudutas toona tuulegeneraatorite ehitamise ja Eesti kaitsestruktuuride radarite omavahel vastuollu minekut. Meelis Oidsalu märkis Mikk Salule antud intervjuus, et selle teema käigus tulnud tal väidetavalt rinda pista kõrgenenud detsibellidega nii Kersti Krachti kui ka Aivar Koka poolt.

"Ma küll ei tea, et oleksin karjunud ja tatti pritsinud," märkis sellise väite peale Isamaa fraktsiooni liige Aivar Kokk kerge muhelusega. Ta nentis, et situatsioon leidis aset mitu aastat tagasi. Säärast suhtlusstiili ametnikega ta üldjoontes aga omaks ei võtnud.

Koka kirjelduse kohaselt oleks Oidsalu kirjeldatud tulemus (karjudes näole tatipritsmete lennutamine) väheke keerukas juhtuma, kuna arupidamistel istuvat erinevad osapooled üle laua üks ühel, teine teisel pool. "Ei mäleta, et oleksin püsti tõusnud või karjunud," kordas ta teemat lahates üle.

Küll aga nentis Kokk, et kuigi enesevalitsuse kaotamise suhtes tal tolle situatsiooni raames meenutusi esile ei kerki, siis säärastel aruteludel on igasuguste tugevamate emotsioonide ilmnemine täitsa võimalik.

Taustast

Tänavu 1. oktoobril kaitseministeeriumist lahkuv asekantsler Meelis Oidsalu on alates ametist lahkumise avalikustumist avaldanud Eesti avaliku sektori suunas ohtralt kriitikat.

Muu hulgas tõi ta Eesti Ekspressile antud usutluses muuseas välja ka asjaolu, et võimupositsioonidel paiknevatel inimestel keevat ametnikega suheldes emotsioonid aeg-ajalt üle: tema näide puudutas Kersti Krachti ja Aivar Kokka, ning seda olla tuuleenergia küsimuse vaagimise kontekstis mitmeid aastaid tagasi.

"Kracht käis lihtsalt mingitel koosolekutel minu peale karjumas. Lasksin tal 15 minutit ennast tühjaks karjuda ja siis rääkisime oma jutu ära. Lõpuks selgus, et tegelikult polegi võib-olla millegi peale karjuda," kirjeldas Oidsalu. "Eks karjumisi on veelgi olnud. Oli üks kohtumine Isamaa fraktsioonis – samuti radarite teemal – ja seal Aivar Kokk lihtsalt röökis ametniku peale, et esitame mingeid piiranguid ja et Eestis üldse mingid seadused kehtivad, see ajas teda vihale. Ülejäänud Isamaa fraktsioon vaatas natuke muheledes pealt, et Kokk karjub ja mis nüüd saama hakkab. Midagi ei saanud. Pühkisin tati näolt ära ja rääkisime asjad läbi."