Presidendi välisnõunik Kristel Engman kommenteeris, et Keenia pealinn Nairobi on terve Aafrika mandri majanduselu süda ning paljudel Eesti ettevõtetel on soov seal haaret laiendada. “Äridiplomaatia on läbi viie aasta olnud praeguse riigipea tugevas fookuses,” ütles Engman pressiteate vahendusel. “Meie ettevõtete jaoks on see nii-öelda lendstart, mõnes kohas ka ukse avamine, ametkondades tee sillutamine. Lisaks on Keenia Aafrika üks peamisi diplomaatilise elu keskusi, siin asuvad paljude rahvusvaheliste agentuuride peakontorid ja esindused.”

Engman lisas, et oluline on ka kahe riigi omavaheline koostöö ning meie kogemuse jagamine. “Eeskätt on Keenia poolel olnud huvi meie haridusvaldkonna, e-valitsemise ja digikogemuste vastu,” lisas Engman.

Riigivisiit kestab neljapäevast laupäevani. Kaljulaidi saadavad visiidil välisminister Eva-Maria Liimets, riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja äridelegatsioon, mida juhib majandusministeeriumi asekantsler Sille Kraam. Visiidiga paralleelselt toimub Nairobis ka Eesti-Keenia ärifoorum.