Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kinnitas seda Delfile. Rüütelmaa on mõnda aega olnud haiguslehel, eile ei tahtnud Tallinna ametnikud Rüütelmaa lahtilaskmist kinnitada.

Täna sõnas abilinnapea Andrei Novikov pressiteate vahendusel, et linnavalitsus otsustas ümber kujundada transpordiameti struktuuri, et muuta selle juhtimist tõhusamaks. "Muudatuse eesmärk on parandada transpordiameti liiklusvaldkonna tegevuse tulemuslikkust ning see ei pruugi jääda viimaseks muudatuseks ameti töö ümberkorraldamisel."

Rüütelmaa ametikoha asemel luuakse liiklusosakonna koosseisu osakonna juhataja ametikoht ning korraldatakse ümber liiklusosakonna struktuur. "Muudatuse käigus luuakse elektrooniliste liikluskorraldusvahendite sektor, järelevalvesektor nimetatakse ümber järelevalve- ja parkimissektoriks ning luuakse liiklussektor. Liiklussektori ülesanneteks jäävad liikluse korraldamine, liiklusskeemide menetlemine, tehniline liiklusalane kommunikatsioon organisatsioonide ja kodanikega, sh operatiivse liikluse korraldamine."

Ametlikus korralduses seisab, et 20. septembrist on transpordiameti koosseisus 48 teenistuskohta.

Täna Rüütelmaa Delfi kõnedele ei vastanud, eile aga ei kinnitanud ta kuuldust, et peab ametist lahkuma. Ta märkis vaid napilt, et on haiguslehel.

Rüütelmaa kuupalk on 3100 eurot. Koondamise korral saab ta lisaks koondamishüvitisele (ühe kuu keskmine palk) ka hüvitise kasutamata jäänud puhkuse eest (praegu teadaolevalt on ta puhkusejääk 36 päeva).

Skandaalne ametnik

Talvo Rüütelmaa sai kõlava hüüdnime pärast seda, kui ta tellis mitu koristusbrigaadi rattateel autode poolt litsutud tomatite koristamiseks. Rüütelmaa leidis, et lödiks sõidetud tomat muudab tee libedaks ja ohtlikuks. Asi kulmineerus sellega, et "ohutuse" eesmärgil blokeerisid transpordiameti autod jalgrattatee ära ning ratturid pidid sõiduteel autode vahel laveerima.

Tänavu veebruaris hakkas sotsiaalmeedias ringlema video, kus auto eiras liiklusseadust ning sõitis sedasi rohelise tulega ülekäigurajal kõndinud inimesele otsa. "Antud juhul sooritas sõiduk pöörde sõidurajalt, kus ta ei oleks seda tohtinud teha. Kui jalakäija oleks olnud tähelepanelik, poleks seda õnnetust juhtunud," kõneles ta. Siiski rikkus reegleid, nagu ka Rüütelmaa ütles, autojuht. Taas sattus Rüütelmaa pahameele alla.

Alles 2018. aastal mässis Rüütelmaa end rassistlikku skandaali, kui värvis näo ja kere mustaks, mida tuntakse USA-s blackface'ina. Seda tehti 19. sajandil USAs valgete näitlejate poolt ning sellise grimmiga irvitati mustanahaliste üle. Rüütelmaa väitis, et kehastus kaevuriks, ometi oli ta ühe pildi postitanud pealkirjaga "Lõimumine".

Talvo Rüütelmaa blackface'i tegemas, temast vasakul on praegune majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Uudist täiendatakse!