"Sisuliselt peale Tanel Kiige kodupartei ehk Keskerakonna on ülejäänud erakonnad suuremal või vähemal määral mu tegemiste vastu huvi tundnud," ütles kesklinnas kandideeriv Saar vastuseks Delfi küsimusele sellest, kas tal oli kosilasi ka peale Isamaa.

"Pean tunnistama, et otsus kohalikel valimistel kandideerida sündis viimasel hetkel. Isamaa on minu puhul teatud mõttes loomulik valik – astusin erakonda 2012. aastal ja oleksin seal ilmselt ka praegu, kuid kaitseväe tegevteenistusse asumise tõttu 2013. aastal pidin igasugusest erakondlikust kuuluvusest loobuma," selgitas ta oma poliitilist hoiakut ning lisas, et ei välista ka erakonnaga taasliitumist.

"Olles tänaseks näinud piisavalt Keskerakonna tekitatud segadust nii riigis kui kohalikul tasandil, tahan isiklikult panustada sellesse, et Tallinna juhtimine saaks olema heas mõttes ratsionaalne, inimsõbralik ja eetiline," kirjeldas Saar oma platvormi.

Isamaa saadetud pressiteates lisas ta: "Täna pidurdab Tallinna arengut eelkõige tõsiasi, et süsteemist on saanud ühe erakonna toiduahel ja selle toiduahela säilitamise nimel ollakse valmis tegema ka ebamõistlikke otsuseid."

Simmo Saar sai laiemalt tuntuks siis, kui teavitas avalikkust möödunud aasta lõpus sellest, et Eesti riigil sisuliselt puudub COVID-19 vastu vaktsineerimise plaan. Vilepuhuja isiku teatavaks saamise järel lõpetas Üllar Lanno juhitud terviseamet temaga töösuhte.