„Kui maailm pandeemia tõttu sulgus, mõistsime kui seotud me kõik tegelikult oleme – maailm, meie kogukonnad, organisatsioonid ja inimesed. Meie elud ja nende toimimine sõltub nendest ühendustest ning ühenduvust saab ehitada vaid usaldusele,“ ütles peaminister Kaja Kallas.

„Demokraatlikele riikide peamine väljakutse on ehitada usaldusväärset füüsilist ja digitaalset ühenduvust. Seejuures tuleb meeles pidada, et taristu ei tähenda enam ainult maanteid või sildu, vaid ka üha rohkem seda, kuidas me loome, edastame, hoiustame ja kaitseme digitaalseid andmeid. Tallinna digitippkohtumine annab meile ühiselt riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide juhtide, ettevõtjate ja tehnoloogia kogukonnaga platvormi, et ühiselt ehitada usaldatavat ja nutikat ühenduvust,“ märkis peaminister Kallas.

Digitippkohtumine toob kokku tipp-poliitikud, arvamusliidrid, ettevõtjad ja tehnoloogia kogukonna, et juhtida tähelepanu digivaldkonna muutuste olulisusele ning käsitleda nende mõju majandusele, ühiskonnale ja riikidele. Lisaks Eesti peaministri avakõnele osalevad üritusel Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretär Mathias Cormann, Euroopa Komisjoni asepresident ja kaubandusvolinik Valdis Dombrovskis ning Ameerika Ühendriikide kaubandusminister Gina Raimondo. Paneelis kõnelevad Eesti, Austraalia ja Poola peaministrid.

Taristu ja ühenduvuse temaatika saab palju tähelepanu rahvusvahelisel areenil. Loodud on mitmeid algatusi, et soodustada riikidevahelist koostööd, nagu näiteks Build Back Better World, Blue Dot Network ja Euroopa Liidu ühenduvuse strateegia ning Tallinn Digital Summiti üks eesmärk on tuua arutelu neil teemadel ühte kohta kokku. Sellega pakubki digitippkohtumine esimese võimaluse paljudele huvirühmadele ühenduvuse teemadele koos keskenduda.

Täpsema ajakavaga saab tutvuda SIIN.