Laupäeval Turust välja sõitnud Tallinki parvlaeval Baltic Princess muutus õhkkond õhtul eriti agressiivseks, kirjutab Soome väljaanne Iltalehti. Pühapäeva hommikul oli Stockholmis laeval vastas politsei ja õhtul Turu politsei. „On vägistamiskahtlus ja Stockholmi võimud uurivad seda," kinnitas Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd.

Nöjd tunnistas, et Turu ja Stockholmi vaheline kruiis möödus sel korral ebatavaliselt rahutus õhkkonnas oli karjumist, ahistamist ja sobimatut käitumist. „Toimus igasugust kisamist, ahistamist ja häirimist."

Laeval lahvatasid erimeelsused keskkooliõpilaste ja ühe teise grupi vahel. Kokku kuulus problemaatilisse seltskonda umbes 20 inimest. Eriti teravaks muutus suhtlus laupäeva hilisõhtul pärast kella 23. „Kruiisil oli rühm gümnasiste, kes olid toimuvast sügavalt šokeeritud ja kartsid. Nad olid helistanud oma vanematele ja hädaabinumbritele, kuid laeva töötajad said olukorra kontrolli alla," lisas Nöjd.

Eile Turusse tagasi jõudes oli laeva pardal 800 inimest. Ettevõte väljendas toimunu üle kahetsust. „See oli üks õnnetu juhus, kuid laeva meeskond suutis taastada rahu ning kruiisi viimane osa toimus rahulikus õhkkonnas. Loodetavasti oli tegu ainukordse intsidendiga," sõnas Tallink Silja kommunikatsioonijuht.