Viimased äärmusühenduse Taliban vastased väed Afganistanis teatasid, et kandsid lahingutes kõvasid kaotusi ning kutsusid üles relvarahule, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Panjshēri oru piirkonda kaitseb rahvuslik vastupanurinne (NRF), mis teatas nüüd avalduses, et pakub välja, et Taliban lõpetaks orus oma sõjalised operatsioonid ja tõmbaks võitlejad tagasi. „Vastutasuks ütleme oma vägedele, et nad hoiduks sõjategevusest". Liikumine andis teada, et on valmis islamistidega kõnelusi pidama. Esialgu pole Taliban ettepanekut vastu võtnud.

Äärmuslased teatasid hoopis täna, et on võtnud Panjshēri oru oma kontrolli alla. „Selle võiduga on meie riik sõjasoost täielikult vabastatud," kirjutas Talibani pressiesindaja Twitteris.

NRF pole antud teadet kinnitanud.

USA portaali Long War Journali toimetaja Bill Roggio ütles eile, et Panjshēri orus toimuva kohta pole veel võimalik saada täit selgust, kuid Talibani vallutuste kohta on tulnud mitmeid teateid ja olukord paistab olevat halb.

NRF-i kuuluvad nii kunagise kuulsa vastupanuliikumise juhi pojale Ahmad Massoudile ustavad mehed kui ka Afganistani armee riismed.