Praegu 53-aastane mulla Abdul Ghani Baradar on tuntud Talibani poliitilise tiiva juhina. Väidetavalt 1968. aastal sündinud Baradar võitles lapsepõlves Nõukogude vägede vastu. 1994. aastal oli ta üks neljast mudžahiidist, kes osalesid Talibani asutamises. Talibani esimesel võimuperioodil 1996-2001 oli Baradar muu hulgas liikumise kohalik kuberner Herati ja Nimruzi maakonnas ja tegeles ka kaitseküsimustega.

Talibani allikad ütlesid uudisteagentuurile Tolo News, et Talibani peamine usujuht Haibatullah Akhunzada jääb tegelema religioossete küsimustega ja islamile vastavate valitsustavade juurutamisega.

Tolo Newsi teatel kuulub uude valitsusse ka Talibani kaasasutaja mulla Omari poeg Mullah Mohammad Yaqoob. Samuti määratakse võtmepositsioonile Sher Mohammad Abbas Stanekzai, kes kuulus Kataris USA-ga peetud rahuläbirääkimistel Talibani delegatsiooni. Hiljutises telepöördumises kinnitas Stanekzai, et riik soovib häid suhteid nii USA, NATO kui Indiaga.

Samal ajal jätkuvad lahingud Kabulist põhja pool asuvas Pansjhiri orus, mida kontrolliv sõjapealik Ahmad Massoud keeldub Talibani võimu tunnustamast. Taliban alustas Massoudi vägede vastu neljapäeval pealetungi. Mõlemad pooled on teatanud ohvritest ja ägedast tulevahetusest.

Riik seisab silmitsi ka süveneva humanitaarkatastroofiga ja majanduskriisiga, kuna USA on külmutanud Afganistanile määratud abirahad. Samuti ei pääse Taliban ligi Afganistani USA-s asuvatele valuutareservidele ja kullavarudele. Ainus positiivne teade tuli Talibani jaoks sel nädalal, kui finantsettevõte Western Union Co lubas uuesti alustada rahaülekandeid Afganistani.