Praegu töötab Sadaat Leipzigis jalgrattakullerina ja toimetab Lieferando äpi kasutajate kodudesse toitu. Aastail 201618 kommunikatsiooniministri ametis olnud 50-aastane mees ütles AFP-le, et otsustas Afganistani poliitikast lahkuda korruptsiooni tõttu. “Mul olid ministrina erimeelsused presidendi lähikondlastega, kelle nõudmised olid seotud erahuvidega,” ütles Sadaat. “Kuna mina tahtsin, et riigihangete raha korrektselt jagataks, siis hakati mind presidendi poolelt survestama.”

Eksminister leidis esialgu tööd telekommunikatsiooni sektoris, ent julgeolekuolukorra halvenedes otsustas ta reisida Euroopasse. Sadaat on Briti-Afganistani topeltkodanik ja tuli Saksamaale 2020. aasta lõpus, enne kui jõustusid Brexiti-järgsed reeglid, mis brittidele elamisloa saamist raskendasid.

Saksamaal pole tal puuduva keeleoskuse tõttu siiski erialast tööd leida õnnestunud. Alates suvest töötab ta õhtuti kullerina, võttes päevasel ajal saksa keele kursuseid. “Esimesed päevad olid põnevad, aga keerulised,” kommenteeris ta Euronewsile. Eelmisel nädalal Reutersile antud usutluses märkis Sadaat, et Afganistani rahvas on sõjast väsinud.