Karis rõhus pressikonverentsil, et temast saab president, kes püüab suhelda kõikide poliitiliste jõududega ja leida seeläbi viise, et Eesti areneks edasi.

Tema ametiaja võtmesõnaks saab olema haridus. Ta leiab, et kui rahvas on tark ja haritud, on inimestel Eestis turvaline elada ja nad saavad elus paremini hakkama.

Alar Karise poolt hääletas 72 saadikut. Hääletamisest võttis osa 80 Riigikogu liiget, ristiga märgistamata hääletamissedeleid oli 8. Esines ka üks rikutud sedel. 21 saadikut ei võtnud hääletamisest osa - 19 neist moodustas EKRE fraktsioon, puudu olid ka Siim Kallas ja Helir-Valdor Seeder, kes viibivad haiglaravil.

Delfi TV vahendas teisipäeval presidendivalimiste käiku otseülekandes, kus olid nii sündmused riigikogust, intervjuud kohapealt kui ka kommentaarid Delfi ja Eesti Päevalehe ajakirjanik Vilja Kiisleri juhitud stuudiost. Ekspertidena kommenteerisid stuudios sündmusi Janek Mäggi, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora, Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

Ülekanne on järelvaadatav siin.