Kesklinna valitsus sõlmis lepingu turvafirmaga AS G4S Eesti, kes võitis pakkumise valve tagamiseks linnaosa parkides ja haljasaladel. Turvafirma töötajad alustasid patrullimist eelmisel nädalal. Avaliku korra rikkumiste ennetamiseks on tugevdatud tähelepanu alla võetud kõige käidavamad pargid ja haljasalad - Tammsaare park, Musumägi, Harjumägi, Kanuti aed, Rannavärava haljak, Margareeta aed, Skoone bastion, Tornide väljak ja Snelli park.

„Paraku tuleb tõdeda, et eeskätt ilusa ilmaga õhtutel jagub patrullidel tegevust kuhjaga – peamiseks probleemiks alkoholi pruukivad nii noored kui ka vanemad kodanikud, aga tabatakse ka kanepitarvitajaid,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Pühapäeva õhtul registreeriti ka üks märksa tõsisem sündmus - Snelli pargi servas Toompea tugimüüri äärde seatud ehitustellingutelt 7-8 meetri kõrguselt kukkunud noorele tuli kiirabi kutsuda.“

Haukanõmm lisas, et samasugust tugevdatud valvet rakendati Kesklinna parkides ka suve hakul, kooliaasta lõppemise aegu. „Kahtlemata aitab turvateenuse kasutamine parkides korda tagada ja sobimatut käitumist ennetada. Eriti suurt tähelepanu tuleb pöörata turvalisusele kooliaasta algul, kui koolijütsid taas saginat täis linnas ringi liiguvad.“

Turvatöötajate kaheliikmelised jalgsipatrullid liiguvad südalinna rohealadel igal õhtul kuus tundi. Erakorraliste olukordade puhuks peab turvafirma saatma välja täiendava ekipaaži, kes on suuteline kiiresti ja tõhusalt olukorra lahendama.

Turvateenuse leping kestab 19. septembrini, kokku 28 päeva. Pärast turvateenuse osutamise perioodi lõppu esitab turvafirma aruande, mille alusel kaalutakse teenuse jätkamist.