Lisaks 63 poolthäälele tuvastati ka 16 tühja sedelit, 22 riigikogu saadikut jätsid hääletamata.

Karise kandidatuuri esitanud koalitsiooniparteidel Reformierakonnal ja Keskerakonnal oli kahepeale kokku 59 häält, ent tervislikel põhjustel ei saanud istungil osaleda Siim Kallas.

Isamaal on saadikuid 12 (neist aga ei osalenud istungil koroonaviiruse tõttu haiglasse sattunud Helir-Valdor Seeder), sotsidel 11 ja EKRE-l 19. Kui EKRE saadikutelt pole Karisele toetust oodata, siis Isamaa ja sotside fraktsioonid on andnud saadikutele vaba voli otsustada. Isamaa juhtfiguurid on seejuures korduvalt vihjanud, justkui on nende liikmetelt Karisele tulemas mitmeid hääli, et president saaks parlamendis valitud.

Karise kandidatuurile allkirja andnuid oli hääletamas 58. Isamaa peasekretär Priit Sibul aga ütles, et nende fraktsioonist tuli rohkem poolt kui vastuhääli. See tähendab, et Sibula sõnul pidi Isamaalt tulema kuus häält, mis tähendab, et koalitsioonist pidi alt hüppama kaks riigikogulast. Kuna hääletamine oli salajane, ei ole teada, mis on tegelik tõde.


Delfi vahendas presidendivalimise avapäeva sündmusi alates varahommikust Toompealt otseblogis ja otsepildis, kus Vilja Kiisleri juhitavas stuudios kommenteerisid Toompea sündmusi eksperdid ning kus vahendati ka otsepilti riigikogust.