Täna kajastati Õhtulehes, et kohal võib olla ka Siim Kallas. Tema tütar Kaja Kallas lükkas selle väite kindlalt ümber: "Ei, ta ei osale homme," lausus ta Delfile.

Siim Kallase tervis on siiski tasapisi taastuma hakanud: „Ütleme nii, et on parem kui eelmisel nädalal,“ sõnas peaminister.

Taustast

Kolmapäeval tuli avalikuks, et Reformierakonna asutaja ning riigikogu liige Siim Kallas on juba mitu nädalat haiglas viibinud. Kallase abikaasa sõnul on haiguse näol tegemist infektsiooniga, ent täpsemalt ta soovinud ta haiglasse sattumise põhjustest rääkida.

Homsetel valimistel ei osale ka Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder, kes koroonaviiruse tõttu haiglaravil. Vahepeal poliitiku tervislik seisund küll paranes ning tal lubati end kodus ravida, kuid eile selgus, et poliitik on tervise halvenemise pärast taas haiglas.

Kaks inimest hääletab hoovis

Hääletamine toimub homme riigikogu hoones ja hoovis. Õues hääletavad eraldi taotluse alusel kaks riigikogu liiget. Neist üks on keskerakondlane Marika Tuus-Laul, kes murdis mõni aeg tagasi jalaluu, kinnitas keskfraktsiooni juht Jaanus Karilaid Delfile.

Kes on teine, pole avalikkusele hetkel teada. Kuna tegemist on delikaatsete isikuandmetega, siis valimiskomisjon selle kohta infot ei jaga.

Valituks saamiseks vajab Alar Karis 68 poolthäält. Teda on lubanud toetada Keskerakond ja Reformierakond, kel kokku 58 häält (ilma Siim Kallaseta - toim).

Isamaal on 12 kohta, sotsidel 11, EKRE-l 19.