"Homme on riigi jaoks oluline päev. Parlamendi liikmetel on siin eriline vastutus. Ka mulle tundub veider, et meil on ametlikult vaid üks kandidaat, ka minule tundub ebasiiras Tarmo Soomerega juhtunu, ka minu peas on suhteliselt pikk nimekiri neist, kes võiksid pretendeerida presidendikandidaadi kohale. Siiski on olukord täpselt selline nagu oleme suutnud selle üheskoos saavutada: üks kandidaat ja tema nimi on homme hääletamisel," kirjutab ta sotsiaalmeedias.

"Kuigi hääletamine on salajane, on minu jälgijatel ja eelkõige valijatel õigus teada, kuidas homme hääletan. Hääletan Alar Karise poolt," märgib ta ja lisab, et tal pole usku, et valijameeste kogu annaks selgust juurde, pigem vastupidi.

Riigikogus valituks osutumiseks vajab Alar Karis vähemalt 68 häält. Teda on lubanud toetada Keskerakond ja Reformierakond, kel kokku 59 häält, Küll aga võib sealt ühe hääle kohe lahutada - Siim Kallas terviseprobleemide tõttu osaleda ei saa.

Isamaal on 12 kohta, sotsidel 11, EKRE-l 19. Viimati mainitud partei toetab Henn Põlluaasa. Sarnaselt Isamaale jätsid ka sotsid otsustamise vabaks ega võtnud ühist seisukohta.