"Purustused võivad olla väga suured, eriti kõrghoonetes, mis pole loodud sellise tugevusega tuult taluma," ütles USA orkaanikeskuse asejuht Jaimie Rhome New York Timesile. Louisiana kuberneri John Bel Edwardsi sõnul võib tegemist olla lausa võimsaima tormiga pärast 1850. aastaid. President Joe Biden kiitis heaks osariigi taotluse föderaalabile, millega seoses liigub ohustatud aladele 500 USA hädaolukordade ameti FEMA teenistujat.

Kui 2005. aastal 1863 inimest tapnud Katrina tõi vihma 13-25 sentimeetirt, siis Ida puhul saab see näitaja olema 20 ja 40 vahel. "See on väga suur vihmakogus," ütles Rhome. "Tulvavete oht on sellises olukorras suur, isegi väga suur," lausus ametnik ning lisas, et koos tormiga võib selline sadu tuua erinevatesse paikadesse katastroofilise olukorra.

Times kirjutab siiski, et Ida hävitustöö ei pruugi olla niivõrd ulatuslik, kui see oli Katrina puhul. Vahepeal on tammide süsteemi arendatud, ent samas on oht, et Ida tabab Louisianas paiku, mis Katrina tõttu kõige valusamalt pihta ei saanud. Nende kohtade kaitse orkaani eest võib olla hapram, kui näiteks Katrinaga valusa õppetunni saanud New Orleansi linnas.