"Kaks inimest vägistasid ta ning peksid teda, seejärel nõudsid nad ohvrilt välja tema isa telefoninumbri, et saaks anda talle teada, et tema poeg on gei," kirjeldas allikas Kabulis aset leidnud väidetavat juhtumit Briti telekanalile ITV.

Ohver, kelle nime väljaanne ei avalda, oli alustanud paar nädalat varem sotsiaalmeedias suhtlust inimesega, kellelt lootis abi riigist põgenemisel. Mees, kes kartis ülikonservatiivse Talibani võimuletuleku tõttu oma elu pärast, olevat saanud lubaduse, et tal aidatakse välismaale põgeneda.

Paraku teda peteti – kaks Talibani võitlejat leidsid ta üles ning panid oma jõhkra rünnaku toime. Türgis elava afgaanist LGBT+ kogukonna aktivisti Artemis Akbary sõnul on kõik Talibani lubadused modernsemast valitsemisest vale. "Taliban ei ole muutunud, sest nende ideoloogia ei ole muutuv," viitas ta võimule tulnud liikumise äärmiselt vaenulikule hoiakule seksuaalvähemuste suhtes.

Karmi olukorraga seoses palub riigi seksuaalvähemusi esindav ühendus, et kõigile LGBT+ inimestele antaks varjupaik: "Meie, LGBT+ afgaanid oleme hüvitamise ohus puhtalt sellepärast, kes me oleme."