President John F. Kennedy venna ja viimase administratsioonis justiitsministrina teeninud Robert F. Kennedy kaks poega toetasid oma isa tapja vabastamist, kirjutab Los Angeles Times. California vanglaameti otsusetegijatele läkitatud pöördumises ütles Robert F. Kennedy juunior:

"Keegi ei saa ammendavalt väita, et kõneleb mu isa nimel. Siiski usun mina, et tema suur pühendumus õigluse ja õigusesse oleks ajendanud teda härra Sirhani vabastamist soovitama. Tema taasühiskonnastamise teekond on olnud muljetavaldav."

Noorem Robert F. Kennedy on mitmete vandenõuteooriate levitaja ning ka üks maailma tuntumaid vaktsiinivastaseid. Ühtlasi on ta spekuleerinud võimalusega, et vähemalt üks tema isa tabanud laskudest ei saanud tulla Sirhani relvast. Mees ütles Timesile, et on Sirhani vabastamise üle "väga õnnelik". Leht pidas vajalikuks märkida, et ka mõrva tunnistajaks olnud Kennedy abiline Paul Schrade peab Sirhani süütuks, kuigi viimane võttis juba 1969. aastal süü omaks.

Enamus Kennedyte klannist on tapja vabastamisele vastu

Kuigi Sirhani vabastamise toetamisel ühines oma isa nimekaimuga ka teine poeg Douglas Kennedy, polnud perekond kaugeltki üksmeelne. Kuus tema last ütlesid hoopis, et nad ei suuda toimuvat uskuda. "Ta (Sirhan – toim) võttis ta (R. Kennedy – toim) ära nii oma perekonnalt kui ka Ameerikalt," kirjutasid Joseph P. Kennedy II, Courtney Kennedy, Kerry Kennedy, Christopher G. Kennedy, Maxwell T. Kennedy ja Rory Kennedy pöördumises.

Sirhan oli 24-aastane, kui tulistas Los Angeleses Ambassadori hotellis Kennedyt, kellest oli selleks hetkeks saanud senaator ning kandidaat 1968. aasta USA presidendivalimistel. Et ametisolev president Lyndon Johnson oli hiljuti ootamatult teatanud, et ta ei kandideeri uuesti, olid Kennedy šansid valituks osutuda sel hetkel märkimisväärsed.

Ambassadoris toimuski kampaaniasündmus, kus tähistati Kennedy äsjast võitu Hubert Humphrey üle demokraatide California eelvalimistel. Lõpuks demokraatide kandidaadiks saanud Johnsoni asepresident Humphrey kaotas vabariiklasele Richard Nixonile.

Sirhan Sirhan on palestiinlane, keda ärritasid Robert Kennedy Iisraeli suhtes sõbralikud vaated, ent tal olid ka vaimse tervise probleemid. Sirhanile määrati algselt surmanuhtlus, ent 1970. aastatel kehtestatud, kuigi ajutiseks jäänud föderaalne surmanuhtluste keelustamine muutis tema karistuse eluaegseks vangistuseks.