Täna käisid politseinikega Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH) kohtumas nii president Kersti Kaljulaid kui ka politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher.

"Tore tõdeda, et noored inimesed on sitked ja paranevad kiiresti. Täna pääsevad nad küll juba kodusele ravile, ent viisin neile siiski turgutuseks suure korvi puuvilju," kirjutas president Kaljulaid ühismeedias. "Soovisin neile selle sitkuse jätkumist ka edasiseks – sellised läbielamised vajavad settimiseks kindlasti omajagu aega."

12. augustil toimus Tartus Jaama tänaval gaasireostusest tingitud plahvatus. Teo arvatav toimepanija, 46-aastane mees, suri plahvatuse käigus saadud põletushaavadesse sama päeva õhtul.

Lõuna päästekeskuse juhi Margos Klaosi sõnul said päästjad tol saatuslikul päeval Jaama tänava aadressile väljakutse kell 13.44, mil politseisse helistas 46-aastase mehe tuttav.

Lõuna prefekt Vallo Koppel ütles pressikonverentsil, et joobes mehe seisund oli ettearvamatu ja seetõttu kaasati olukorra lahendamisse ka päästeamet. Kaks majja akna kaudu sisenenud päästjat jõudsid vaevu ruume tuulutama hakata, kui toimus plahvatus. Ülejäänud päästetöötajad viibisid sel ajal kortermaja trepikojas.

Juhtunus said raskelt viga viis operatiivtöötajat: kaks politseinikku, üks kiirabitöötaja ja kaks päästjat.

Politsei algatas juhtunu täpseks väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse. Kahtlustatakse, et korteris viibinud 46-aastane joobes mees korraldas plahvatuse tahtlikult.

Politseil on mehega mitu varasemat kokkupuudet: ainuüksi sel suvel oli ta osaline kaheksas, peamiselt liigse alkoholitarbimisega seotud juhtumis. Kuna väljakutsele tuli kiiresti reageerida, ei jõudnud politsei mehe taustaga enne tutvuda.