Kell 12 algavas otsestuudios seotakse kokku lahtised otsad, mõtestatakse lahti tänavust erakordselt tormilist presidendivalimiste saagat ning kommenteeritakse operatiivselt värskeid arenguid riigikogust. Loomulikult viib otsesaade vaataja ka sündmuste keskele Toompeale, kus 101 rahvasaadikut valivad (või mitte?) Eestile presidenti.

Stuudios astuvad ekspertidena üles ja kommenteerivad sündmusi Toompealt Andreas Kaju, Janek Mäggi, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora, Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

Kui riigikogu esmaspäeval presidenti valitud ei saa, jätkub protseduur Toompeal ka päev hiljem. Kui nii läheb, hoiab Vilja Kiisleri juhitav otseülekanne riigikogu sündmustel kätt pulsil ka läbi teisipäeva.

Hetkeseisuga ainus presidendikandidaat Alar Karis vajab riigikogus valituks osutumiseks kahe kolmandiku parlamendi toetust ehk vähemalt 68 saadiku häält. Avalikult on teda üles seadmas Reformierakonna ja Keskerakonna saadikud, kel kahe peale kokku 59 häält. Nii Isamaa kui ka sotside fraktsioon on teatanud, et nende saadikud hääletavad igaüks oma äranägemise järgi, EKRE Karise kandidatuuri ei toeta.