Pressikonverentsil osalesid peaminister Kaja Kallas, tervise- ja tööminister Tanel Kiik, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning välisminister Eva-Maria Liimets.

Enamasti räägiti täna kehtima hakanud koroonaviirust tõkestavatest meetmetest. Nii peaminister, kui ka tervise- ja tööminister rõhutasid inimeste endi koostöövalmidusele ja vastutustundele. "Need piirangud ei ole meie endi populaarsuseks tehtud, vaid ikka inimeste tervise kaitsmiseks ja haiglate koormuse suurenemise ennetamiseks," ütles Tanel Kiik.

Uute meetmete jälgimiseks on ka rohkem kontrollpatrulle tööle pandud. "Samas ei saa me igale inimesele kõrvale kedagi kontrollima panna, et kas ta nüüd kannab maski või ei," ütles Kaja Kallas.

Muuhulgas räägiti ka nakkusohutuse tõendamisest ja Afganistanist vastu võetavatest põgenikest. "Rõhutan siinkohal, et nad on inimesed, kes on uues riigis ja kultuuris. Austame kõik nende privaatsust ja laseme neil kohaneda," ütles välisminister Eva-Maria Liimets äsja Eestisse saabunud esimese afgaani perekonna kohta.