Venemaa eriolukordade ministeeriumi kohalik peavalitsus teatas täna, et 55 inimest ja 18 ühikut tehnikat saadeti kustutama tulekahjukollet looduskaitsealal Nižni Novgorodi oblasti piiril, vahendab Interfax.

„Äkki tõusis tuul ja tuli läks üle ladvatuleks mis hakkas järk-järgult levima suurele alale, ümbritsedes välkkiirelt grupeeringu. Inimesed jäid koos tehnikaga tuleringi lõksu ja evakuatsiooniteed olid ära lõigatud,” öeldakse teates.

Tuleringi siseküljel raiuti maha puid ja ladvatuli õnnestus lokaliseerida. Jätkus aga põleng maapinna lähedal ja oli palju suitsu.

Tuletõrjujaid suundus päästma teine grupp rasketehnikaga, mida takistasid aga pimedus ja halb nähtavus suitsu tõttu. „Tee puhastati põlevast kuivast materjalist ja langenud puudest sõna otseses mõttes käsitsi nullnähtavuse tingimustes,” öeldakse teates.

„Mõne tunni pärast õnnestus inimesed ja tehnika kolossaalse töö hinnaga evakueerida ohutusse kaugusse. Tänu professionaalsusele, julgele ja otsustavale tegutsemisele, riskides ühise asja nimel eluga, õnnestus tuleringi pantvangid täies koosseisus välja tuua. Ükski inimene kannatada ei saanud, ükski ühik tehnikat kahjustada ei saanud,” teatas eriolukordade ministeerium.

Põlengut Mordva looduskaitsealal kustutatakse juba alates 3. augustist.

Mordvaga piirneb Nižni Novgorodi oblasti Pervomaiski rajoon, mille Stekljannõi asula elanikud põgenesid 19. augustil kodudest, misjärel põles seal maha 11 hoonet. Naaberasulast Bereštšinost evakueeriti 20 eakat inimest.

Põlevast looduskaitsealast põhja pool asub kinnine linn Sarov, kus asub ülevenemaaline tuumakeskus. Eilse seisuga asus tulekahjurinne umbes 1,5 kilomeetri kaugusel Sarovi linna piirist. Eriolukordade ministeerium teatas föderaalse reageerimistasemega regioonidevahelise eriolukorra kehtestamisest Mordva ja Nižni Novgorodi oblasti metsades.