Kaja Kallase sõnul on tema isa, Riigikogu liige Siim Kallas olnud haiglas juba kolm ja pool nädalat. Ta lisas, et praegu ei ole märke, et ta haiglast lähiajal välja saaks.

Mis põhjustel tema isa haiglasse sattus, ei soovinud peaminister kommenteerida.

Siim Kallase abikaasa Kristi Kallas jäi samuti kommenteerides napisõnaliseks. "Käime teda iga päev vaatamas ja läheme ka täna," ütles ta Delfile. Naine kirjeldas, kuidas nende jaoks on olnud tegemist väga stressirohke ajaga.

Kallase abikaasa märkis ka, et mehel koroonaviirust ei ole. "Ta on topeltvakstineeritud ja viirust tal pole," kinnitas ta. Seda, mille tõttu endine peaminister haiglas on, ei soovinud abikaasa täpsustada. Ta mainis vaid, et Siim Kallast kimbutab infektsioon.

Kallas käis operatsioonil neli aastat tagasi

Siim Kallas sattus haiglasse ka 2019. aasta sügisel, kui ta tundis end halvasti. Toona ei olnud terviserike kuigi tõsine ega eluohtlik, kuid arstid soovitasid tal siiski igaks juhuks jälgimise alla jääda.

2017. aasta 4. jaanuaril käis Kallas Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) südameoperatsioonil. "Et ennetada infarkti ja muid võimalikke ebameeldivaid arenguid, soovitasid arstid südame veresoonkonda operatsiooniga parandada," ütles ta pärast operatsiooni.

Reformierakonna asutaja Siim Kallas on olnud Eesti peaminister, välis- ja rahandusminister, Riigikogu aseesimees, kaks ametiaega Euroopa Komisjoni asepresident ning Eesti Panga president.

Jaga
Kommentaarid