Asja uurimist juhtiv keskkriminaalpolitsei kriminaalinspektor Aki Lahtinen ütles öösel, et politseinikku tulistanud isik oli mees. Midagi täpsemat ei tahtnud ta tulistaja kohta öelda, vahendab Yle Uutiset.

Edela-Soome politsei sai eile pärast kella 19 väljakutse elumajja Rusko Vahto piirkonda. Seal tekkis politsei teatel uksel olukord, kus nii politseinik kui ka eraisik kasutasid relva.

Operatsioonis osales mitmeid politseipatrulle. Politsei eraldas sündmuspaiga. Sündmuspaika uuriti hiliste öötundideni. Politsei teatel kõrvalistele isikutele ohtu ei olnud.

Politsei teatas, et mõrvakatsena uuritud juhtumi eeljuurdlus lõpetatakse, sest kahtlusalune suri. Siiski jätkab keskkriminaalpolitsei juhtunu asjaolude väljaselgitamist.

Soome siseminister Maria Ohisalo väljendas Twitteris politseile toetust, kirjutades, et politsei kaitseb kõigi igapäevaelu igal ajal.

Politsei ei ole seni kommenteerinud, kas politseinikku tulistati ettekavatsetult ja tahtlikult. Samuti ei ole öeldud, miks politsei välja kutsuti.