"Meil on kavas vaidlustada kohtus valitsuse määrused, meil tegelevad sellega juristid, ma loodan, et jõuame lähinädalatel vaidlustamiseni," ütles Helme täna, 23. augustil.

Täpsemalt on EKRE-l kavas vaidlustada valitsuse korraldus nr 282, millega kehtestati COVID-i leviku tõkestamiseks vajalikud meetmed ja piirangud.

"Kuivõrd see on mitmekihiline ja kümneid kordi ümber tehtud, siis praegu vaatavad juristid, kas seda vaidlustada osas aspektides või tervenisti. Põhimõtteliselt vaidlustame selle, et inimeste delikaatseid isikuandmeid küsitakse igal pool, et inimesed peavad käima ringi tõestusega, et nad on terved või vaktsineeritud. Ja vaidlustame selle, et inimesed jagatakse kaheks. Et põhilised vabadused, kogunemisvabadus ja põhilised teenused on pandud sõltuma mingisugusest dokumendist, mis on valitsuse poolt välja mõeldud. Põhiseadus ei võimalda inimesi niimoodi kaheks jagada," lausus Helme.

Helme sõnul kaalub EKRE ka meeleavalduste korraldamist, kuid täna ta ise vaktsineerimise ja õiguste piiramise vastaste meeleavaldustel (Balti ketti imiteeriv protestiaktsioon) ei osale.

"Aga ma mõistan seda aktsiooni. Need on need kanaarilinnud kaevanduses, kes hoiatavad meid kõiki," lausus Helme.

Lähemalt saab lugeda Eesti Rahvusringhäälingust.

Värskelt lisandunud piirangutest saab rohkem aimu siit.