Ürituse idee võeti 1989. aastal loodud Balti ketist, kuid seekord ei ole eesmärk võõra võimu alt vabanemine ning iseseisvuse poole püüdlemine. Aktsiooni korraldajad rõhutavad oma kodulehel, et seistakse võrdsuse ja ühtsuse poolt ning ühiskonna lõhenemise vastu, kuid ürituse peamõte olevat vaktsiiniskepsise demonstreerimine. „Oleme vaktsineerimisvabaduse poolt. Igaühel on õigus oma keha puutumatusele.“ teatavad korraldajad kodulehel rubriigis „Mille eest me seisame“ esimesena.

„Baltic Way 2021“ toimus samaaegselt Eestis, Lätis ja Leedus. Eestis loodeti keti pikkuseks saavutada 211,5 kilomeetrit, Lätis 262 kilomeetrit ja Leedus 202 kilomeetrit. Korraldajad kutsusid inimesi üles kätest kinni hoidma, end vöö abil ühendama või lihtsalt toimumispaika sõitma ja autos istuma.

Rahvarinde eestseisuse liige Marju Lauristin kunagist Balti ketti jäljendavat üritust samas ei toeta. „Me ei oleks saanud iseseisvaks, kui sellisel moel käitunud oleksime,“ teatas Lauristin kuuldes, et „Baltic Way 2021“ peamine eesmärk näib olevat vaktsineerimise vastu meelt avaldamine.

„Balti keti loosung oli „Vabadus“, aga igasuguses demokraatlikus vabaduses on piirang – see lõpeb seal, kus hakkab ahistama teise inimese vabadust. Ilma selleta pole demokraatia võimalik. Aga kes tahavad vabadust nakatada teisi… kui sellised inimesed teevad Balti ketti, siis see ei ole Balti kett. See on midagi hoopis-hoopis muud. See on anti-Balti kett.“ Küsimusele, kui palju inimesi tema meelest üritusele läheb, vastas Lauristin, et inimesed ei peakski sinna kohale minema.

Viljandis kogunes üritusest osa võtma sadu inimesi. Autoderivi oli pikk:


Tallinna-Viljandi maantee alguses nägi olukord välja järgmine: