Eile õhtul kinnitas Isamaa kommunikatsioonijuht Karl-Sander Kase Delfile, et erakonna esimees on toimetatud koroonaviirusega haiglasse. Millises seisundis ta sinna jõudis ning milline oli tema tervislik olukord, Kase toona ei kommenteerinud. Ta märkis, et oli Seederiga eilsel õhtupoolikul telefonitsi suhelnud ning see olla juba hea märk.

Detailsemaid täpsustusi polnud tal jagada ka täna. Küll aga teadis Kase rääkida, et lähikontaktseid isikuid Seederil massiliselt olla ei tohiks. Seda eriti nimelt riigikogus, kuhu too saadikuna kuulub.

"Riigikogu istungitevaba perioodi tõttu pole Helir-Valdor Seederil teadaolevat riigikogu liikmete hulgas ühtegi lähikontaktset," ütles Isamaa kommunikatsioonjuht Karl Sander Kase Delfile.

Terviseameti juhiste järgi täielikult vaktsineeritud inimesed lähikontaktsena karantiini jääma ei pea. Kuna enamik riigikogulasi on täielikult vaktsineeritud ning hetkel on riigikogus istungite vaba periood, ei mõjuta Seederi haigestumine otseselt riigikogu liikmete tööd ja eesolevaid presidendi valimisi, arvas Kase hetkel teadaolevale informatsioonile põhinedes.

Seederi tervislikust seisukorrast teadis natuke lähemalt rääkida aga Isamaa linnapeakandidaat Urmas Reinsalu, kes mainis, et partei esimees on igati kättesaadav telefonitsi ning temaga suhtlemine jookseb samavõrd libedalt kui täie tervise juures olles.

“Täna telefonis arutasime temaga poliitikaga seotud asju. Soovisin talle ka tugevamat tervist. Ta oli nii-öelda külmavereline ja rahulik nagu ikka,” ütles Reinsalu.

Viimase nädala jooksul Urmas Reinsalul Seederiga lähikontakti pole olnud. Kes tema lähikontaktsete ringis lähemalt olla võivad, ta hetkel ka öelda ei osanud.

Helir-Valdor Seederit ennast Delfil tabada ei õnnestunud.