Kreeka püstitas Türgi piirile 40-kilomeetrise tara ja paigaldas sinna valvekaamerad, et hoida riigist eemale võimalikku migrandivoolu Afganistanist, kirjutab täna BBC.

„Me ei saa, käed rüpes ,võimalikke tagajärgi oodata," sõnas Kreeka kodanike kaitse minister Michalis Chrisochoidis eile Évrose piirkonnaüksust külastades. „Meie piirid jäävad puutumatuks," lisas Chrisochoidis.

Türgi on kutsunud juba Euroopa riike üles võtma Afganistani migrantide eest vastutust. Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakisega peetud telefonivestluse käigus, et Afganistanist lahkuvate inimeste arvu järsk kasv võib olla tõsiseks väljakutseks kõigile.

„Uus migrantide laine on vältimatu, kui Afganistanis ja Iraanis ei võeta vajalikke meetodeid kasutusele," sõnas Erdoğan.

Kreeka sattus 2015. aasta migratsioonikriisi ajal eesliinile, mil rohkem kui miljon inimest põgenes Lähis-Idast sõja ja vaesuse eest ning jõudis Türgi kaudu Euroopa Liitu. Ateena on nüüd rõhutanud, et võib ebaseaduslikult riiki saabunud afgaanid deporteerida.

Toona Kreekasse jõudnud migrantidest rändasid paljud edasi, kuid umbes 60 000 jäid Kreekasse.