Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliiniku õendusjuht Ivar Käsper ütles, et kaubanduskeskuste juures vaktsineerimine on olnud edukas – vaktsineerimisbuss on alates käesoleva nädala algusest olnud iga päev väljas Tallinna ühe kaubanduskeskuse juures ning tänaseks on võimalust kasutanud sajad keskustes töötavad ja keskusi külastavad inimesed.

"Sellest nädalast on inimestel olnud võimalik kaubanduskeskuste juures ilma eelneva registreerimiseta COVID-19 vastu vaktsineerida. Viie esimese päevaga tegime vaktsiinisüsti kokku 844 inimesele. Ootame täna ja järgnevatel päevadel meie mobiilsesse vaktsineerimispunkti kõiki soovijaid, kes ei ole veel COVID-19 vastu vaktsineerida jõudnud. Kaitsesüsti saavad kõik soovijad alates 12. eluaastast, kuid alaealistel palume tulla koos lapsevanemaga. Kaasas peab olema isikut tõendav dokument,“ märkis Käsper.

Viie esimese päevaga tegime vaktsiinisüsti kokku 844 inimesele.
Ivar Käsper

Homsest on vaktsineerimisbuss Ülemiste keskuse ees, kus alates kella 11-st on võimalik end COVID-19 vastu vaktsineerida. Keskus jagab nii pühapäeval kui ka esmaspäeval esimesele sajale vaktsineerijale kinkekaardi ning lisaks kõigile vaktsineerijatele helkurid ja pudeli joogivett.

"Augusti teine pool on koolikaupade varumise tõttu kaubanduses traditsiooniliselt tihe aeg. Soovime omalt poolt kaasa aidata, et kooli alguseks oleks võimalikult suur osa ühiskonnast vaktsineeritud ja nii õpilased, õpetajad kui ka lapsevanemad võiksid sügisele rahulikuma südamega vastu minna," ütles Ülemiste keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Tiia Nõmm.

Vaktsineerimiseks kasutatakse Pfizer/BioNTechi vaktsiini Comirnaty. Vaktsineerimisi viivad läbi Lääne-Tallinna Keskhaigla meedikud.

Vaktsineerimisbussi asukohad lähipäevil:

  • 22. augustil kell 11-19 ja 23. augustil kell 11-21 Ülemiste keskuse ees
  • 24. augustil kell 9-17 Balti jaama turul
  • 25-26. augustil kell 9-17 Keskturul