"USA valitsuse lennud on väljumas," seisab teates. Selles öeldakse, et ameeriklased peaksid minema Hamid Karzai nimelisse rahvusvahelisse lennujaama, ent seejärel teatatakse trükitähtedes: "USA valitsus ei ole võimeline tagama inimestele turvalist läbipääsu lennujaama."

Teates öeldakse, et lendudele pääseb elavas järjekorras. "Julgeolekuolukord muutub pidevalt, nii on see ka lennujaamas," lausus USA Kabuli saatkond. "Ärge helistage USA Kabuli saatkonda, et saada infot lendude kohta," kirjutatakse sõnumis, viitega ilmselt ülekoormatud personalile. "Ärge minge lennujaama, ilma et teid oleks teavitatud võimalusest saada lennu peale," lõpeb dramaatiline teadaanne.

USA presidendi Joe Bideni julgeolekunõunik Jake Sullivan ütles eile, et ameeriklastel paluti juba nädalaid tagasi riigist lahkuda. "Paljud otsustasid jääda kuni lõpuni ning see oli nende valik," lausus Sullivan. Kabuli langemise ajal ja sellele järgnenud kahel päeval oli USA palunud oma kodanikel püsida seal, kus nad parajasti olid.