Karis: "Olen otsustanud, et täna tööpäeva lõpuks annan vastuse. Nii ma ütlesin ka erakonnajuhtidele täna." Rohkem Karis teemat kommenteerida ei soovinud.

Eile sai teatavaks, et Eesti Rahva Muuseumi direktorile Alar Karisele on tehtud Keskerakonna esimehe Jüri Ratase poolt ettepanek kaaluda presidendiks kandideerimist.

Delfiga rääkinud Karise sõnul kinnitas Ratas talle, et temaga palusid ühendust võtta nelja erakonna – Reformierakonna, Isamaa, sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna – juhid. Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev kinnitas Delfile, et Jüri Ratase uuris Alar Kariselt valmisolekut asuda presidendikandidaadi kandidaadiks vastavalt kokkuleppele peaminister Kaja Kallasega. Karis pidavat homme otsuse tegema.

Erakonnajuhtide sõnul on nad Karise toetamisel äraootavad. "Selle jaoks, et Alar Karise kandidatuuri arutada, on vaja kõigepealt tema nõusolekut. Juhul, kui see nõusolek on olemas, oleme me kindlasti valmis Karise kandidatuuri kaaluma, aga loomulikult tahame me temaga siis fraktsiooniga kohtuda," sõnas sotsiaaldemokraatide esimees Indrek Saar. "Aega on jäänud väga vähe. Suvi on ju läinud – maakeeli öeldes – lörri."

Saar kinnitas erakonnajuhtide kokkulepet, mille kohaselt helistas Jüri Ratas Alar Karisele. "See oli meie kokkulepe, et Jüri Ratas küsib, kas Alar Karis üldse võiks olla nõus. Ei ole mõtet edasi spekuleerida, kui ta oma nõusolekut ei anna."