Läti politseiülem Armands Ruks ütles täna LTV hommikusaates, et Riia linnaduuma rahuldas kaks taotlust protestiaktsioonide korraldamiseks, mille esitasid kaks füüsilist isikut. Ruksi sõnul ei tohi aga koroonaviirusega seotud piirangute tõttu avalikul üritusel osaleda üle 50 inimese, vahendab Läti Delfi.

Ruksi sõnul on protestiaktsioonidele oodata rohkem inimesi, millest annab tunnistust aktiivsus internetis. Ruksi teeb murelikuks see, et taotlused ürituste korraldamiseks esitasid ühiskonnas mitte eriti tuntud inimesed, aga üleskutsetega avalikus ruumis esinevad teised, tuntumad inimesed nagu Gobzems.

Ruks ütles, et politsei valmistub ürituseks hoolikalt ja kaasatud on erinevad teenistused. On tõenäoline, et Riia kesklinna kohal kasutatakse olukorra jälgimiseks droone. Politsei on valmis olukorra igasugusteks arenguteks, lubas Ruks, tuletades meelde hiljutisi rahutusi Leedus.

„Meil ei ole eesmärki trahvida, trahvida ja trahvida,” rõhutas Ruks, aga kutsudes inimesi lahendama kõigi vaidlusolukordi rahumeelsel teel hoiatas ta, et rikkumiste eest võib trahv ulatuda kuni 2000 euroni.

Läti politseil on käimas administratiivjuurdlus Gobzemsi üle sanktsioneerimata meeleavalduse korraldamise pärast „sundvaktsineerimise” vastu Riias 4. augustil.

Laupäeval toimusid samasugused protestiaktsioonid mitmel pool Lätis. Riia Vabadussamba juures oli politsei teatel umbes 200 inimest. Meeleavaldused toimusid veel Limbažis, Talsis, Gulbenes ja mujal. Liepājas kogunes mitusada vaktsineerimisvastast.