MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 31%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 22,6% ja Keskerakonda 17,1% valimisõiguslikest kodanikest.

Võrreldes eelmise nädalaga on rahvuskonservatiivide reiting 1,8 protsendipunkti võrra madalam. Reformierakond aga parandab positsiooni. Kui juuni lõpus ja juuli alguses oli peaministripartei reiting enam kui kahe aasta madalaimal tasemel (28,2%), siis praegune toetus on võrreldes kuu aja taguse madalseisuga 2,8 protsendipunkti kõrgem.

Keskerakonna toetus viimaste nädalate jooksul märkimisväärselt muutunud ei ole ning nende toetus on hetkel stabiliseerunud madalaimal tasemel alates 2019. aasta algusest. Esikolmikule järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (12,6%), sotsiaaldemokraadid (7,9%) ning Isamaa (5,7%).

Koalitsioonierakondi toetab kokku 48,1% ja opositsioonierakondi 36,2%. Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 20. juulist 16. augustini, mil kokku küsitleti 4003 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.