Intsident leidis aset maandumiseks Kubinka lennuväljale lähenemisel metsases piirkonnas. OAK teatas, et õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks moodustatakse vastav komisjon, vahendab Interfax.

Informeeritud allikas ütles Interfaxile, et lennuki pardal oli kolm inimest.

Lennuki allakukkumisest on sotsiaalmeedias avaldatud video. On näha, et lennukil põles mootor.

Esialgseid katsetusi läbinud Il-112V katseeksemplar lendas 13. augustil Voroneži tehasest Moskva oblastisse, et võtta osa foorumist Armija-2021, mis toimub 22.-28. augustil Kubinkas.

Il-112V on Venemaa esimene pärast Nõukogude Liidu lagunemist nullist välja töötatud sõjaväe transpordilennuk, mis peaks välja vahetama An-24 ja An-26. Il-112V on mõeldud kuni viie tonni kergerelvastuse, sõjatehnika, kaupade ja inimeste transportimiseks.

Il-112V esimene lend toimus 2019. aasta 30. märtsil, aga siis ei vastanud see Venemaa kaitseministeeriumi nõudmistele kandevõime kohta, mistõttu nõuti parandusi. 2020. aasta oktoobris teatas Venemaa tööstus- ja kaubandusminister Deniss Manturov, et Il-112V kaalu tuleb vähendada umbes kahe tonnini. Lennukatsetused jätkusid alles tänavu 30. märtsil.

5. juulil Voroneži lennukitehast külastanud asepeaminister Juri Borissov ütles, et lennuk ei vasta endiselt kaitseministeeriumi tehnilistele nõudmistele, aga liigutakse õiges suunas.