„Võimalused nende evakueerimiseks kahanevad, aga see on endiselt võimalik,” ütles Abukevičius, vahendab LRT. „Praegu kättesaadavate andmete järgi on 30 tõlki, kes on saatnud meile oma isikut tõendavad dokumendid. Perekonnaliikmeid arvesse võttes on neid umbes sada inimest.”

Kokku on Leedu kaitseväel olnud töölepingud 115 tõlgiga, teatas Abukevičius, lisades, et on eriti tähtis, et kõigil varjupaigataotlejatel oleksid isikut tõendavad dokumendid.

Leedu on säilitanud afgaanidega pideva kontakti, aga olukorda ja võimalusi nende Leetu toomiseks tuleb pidevalt ümber hinnata.

„Me hindame olukorda nii Ühendriikide kui ka teiste partneritega,” ütles Abukevičius. „On tähtis välja uurida, kus nad praegu füüsiliselt on. Meie pühendumus, moraalne pühendumus on alles.”

Kui tõlke ei saa evakueerida, aga neil õnnestub endal mõnda naaberriiki pääseda, hinnatakse olukorda juhtumipõhiselt, teatas Abukevičius.

Juuni keskel pöördus Leedu presidendi, peaministri, kaitseministri ja siseministri poole 12 tõlki, kes aitasid Leedu sõdureid Afganistani Ghori provintsis. Nad teatasid, et nende elud on ohus.