Delfile teadaolevalt lükati hilisõhtune kohtumine edasi, sest Kaja Kallas on visiidil Berliinis, kus kohtub Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga. Kuna Kallase ajakava muutus, polnud erakondadel eile võimalik presidendivalimiste teemal arutada.

Ka eelmisel esmaspäeval tuldi kokku, et leida ühist presidendikandidaati, kuid kokkuleppele ei jõutud, mistõttu määrati uus kohtumine.

Isamaa juht Helir-Valdor Seeder sõnas nädal aega tagasi Delfile, et vahepealsel ajal peavad kõik erakonnad pingutama, et nimesid pakkuda. "Nii kaua on kõigil võimalus ja kohustus otsida kandidaate ja mõelda. See ei tähenda, et erakondade juhid omavahel varem ei suhtle – kindlasti suhtlevad ja kui leitakse hea võimalik kandidaat varem, eks siis on ka võimalik varem teha viie erakonna juhi kohtumist, aga hiljemalt järgmisel esmaspäeval saame kindlasti uuesti ühiselt kokku," ütles ta nädal tagasi.

Nüüdseks on aga koalitsioonipoliitikud üha enam arvamusel, et riigikogus presidenti ära ei valita.

EKRE seisab Henn Põlluaasa taga, ent neil pole piisvalt hääli, et Põlluaasa kandidaadina üles seada. Sotsid oleksid koheselt nõus Kaljulaidi kandidaadina esitama, kuid ka neil on sama mure – pole piisavalt hääli ja teised erakonnad praegust presidenti ei toeta.

Ka Reformierakonnal pole oma kandidaati. Keskerakond on palju rääkinud plaan B-st, kuid mis see täpsemalt on, jääb endiselt selgusetuks.