Nii Narva linnapea Katri Raigi kui ka linnavolikogu esimehe Jana Kondrašova umbusaldamine läks läbi. Mõlema vastu hääletas 31-liikmelises volikogus 16 inimest, mis ühtlasi oli minimaalne häälte arv, et umbusaldamine edukas oleks.

Seejärel toimus salajane hääletus uue linnapea valimiseks, keda aga praegu valida ei suudetud. Vaja oli 16 häält, Ants Liimetsa (Reformierakond) pooldas 15 saadikut, seega jäi vaid üks toetushääl puudu.

Narva linnavolikogu otsuse kohaselt on kuni uue linnapea valimiseni linnapea asendaja linnavalitsuse liige Jelena Golubeva.

Narva linnapeale Katri Raigile (SDE) avaldati umbusaldust “koostöö puudumise tõttu linnavalitsuse ja linnavolikogu vahel”. Umbusaldusavaldusele kirjutas alla 12 inimest: Tatjana Stolfat (KE), Tarmo Tammiste (KE), Ants Kutti (KE), Jaan Saan (KE), Jekaterina Golubtsova (KE), Svetlana Lešihhina (KE), Nikolai Burdakov (KE), Jelena Kavrus (KE), Vladimir Butuzov (KE), Jelena Pahhomova, Vladimir Tarahtin (EKRE) ja Larissa Olenina (EKRE).

Samuti umbusaldati Narva linnavolikogu aseesimeest Jana Kondrašovat (fraktsioon "Meie Narva"), kes “tekitas pidevaid pingeid koalitsioonipartnerite vahel, mis ei tulnud kasuks ei volikogu ega linnavalitsuse tööle”. Avaldusele kirjutas alla 14 inimest: lisaks neile, kes ka Katri Raiki umbusaldasid, veel Heli Adamovitš (KE) ja Veera Grigorjeva (KE).

Kandideerimine Keskerakonnas

Sotside ridadesse kuuluv Katri Raik pidi eesolevatel KOV valimistel kandideerima algselt Keskerakonna nimekirjas, kuid mõtles juuni keskpaigas ümber ja lõi oma valimisliidu.
Valimisliidus tööpealkirjaga "Katri Raigi nimekiri" oli juunikuu seisuga 30 inimest, kellest üks on Narva praegune abilinnapea Sergei Gorlatš. Uustulnukana poliitikas on nimekirjas Narva Tööstuspargi juht Vadim Orlov.

Nende 30 hulgas on Raigi sõnul ka päris palju noori, kes on tulnud küsima võimalust osaleda poliitikas, lisaks ka kultuuritegelasi ja ettevõtjaid. "Hea valimisliit esindabki ühiskonna läbilõiget," ütles Raik juunis. Kedagi liituma veel meelitama pole Raik pidanud: valimisliit käidi alles täna välja ja alles nüüd hakkab värbamistöö nii, nagu poliitikas käib, ütles Raik toona.

Raik põhjendas juunis, et otsustas Keskerakonna nimekirjas kandideerimisest loobuda, sest ei näinud enda hinnangul Keskerakonna Narva nimekirjas soovi tuua uusi inimesi, kuid tema sõnul on eesmärgiks tuua Narva juhtimisse uut verd, sest linna juhtimine on toimunud tema sõnutsi selge skeemi alusel.

"Narvas on isiklikud huvid olnud kõrgemad kui linna huvid ja me tahame juhtimissüsteemi muuta, näeme piisavalt tugevat toetust nendeks muutusteks," sõnas ta juunis.

Raik lootis toona, et uue valimisliidu loomine toob kaasa selle, et Narvas ei jää võim ühe poliitilise jõu kätte, vaid tekib tegelik koalitsioon. "Hetkel on nimekirjas 30 inimest, kes on öelnud selge "jaa", liigume 100 osaleja suunas," lausus Raik. "Usun, et meiega ühineb erinevaid inimesi."