Eesti 200 tuleb eelseisvatel kohalikel valimistel Viimsi vallas välja nimekirjaga, kus vallavanema kandidaat on Eesti 200 juhatuse liige Lauri Hussar ning vallavolikogu esimehe kandidaat ettevõtja Atso Matsalu.

Hussari sõnul vajab Viimsi täna muutust, sest kontrollimatu kinnisavaraarenduse ja elukeskkonna planeerimisel tehtud vigade tõttu on vald viidud olukorda, kus Viimsi areng ei ole enam jätkusuutlik.

"Viimsi koolisüsteem ja infrastruktuur, aga ka loodusressursid ei kannata täna enam seda kasvu välja, mistõttu muutub ülioluliseks hoopis elukeskkonna kvaliteedile rõhu panemine," märkis ta.

Hussari sõnul peab see kvaliteet puudutama nii avaliku ruumi muutmist, kuid kindlasti ka ühistranspordi korraldust. Kõige olulisem on aga kogukonnaga arvestamine, mille vastu on Viimsi vallavõim tema sõnul viimastel aastatel korduvalt eksinud.

Ettevõtja Atso Matsalu kinnitusel tuleb leida lahendused, kuidas luua valda püsivad töökohad. "Igapäevaselt kulutab valdav enamus viimsilasi tunde sõitmaks tööle Tallinna kesklinna või mõnda teise omavalitsusse. Üks lahendus oleks kaugtöökeskuste loomine, mis aitaks inimestel Viimsis tööasju ajada ka pealinna sõitmata," sõnas ta.

Korvpallikohtunikuna tuntud Atso Matsalu soovib anda uut hingamist ka Viimsi spordielule. "Tahame kindlasti veelgi rohkem toetada traditsioonilisi spordialasid ja Viimsi elanike sportimisharjumusi, aga mõtleme ka noori kõnetavatele uutele spordialadele. Nii tahame rajada Viimsi valda BMX rataste võistlusraja," toonitas ta.

Uue tulijana tahab Eesti 200 tuua Viimsi juhtimisse uut kvaliteeti ning on seadnud endale eesmärgiks tulla kohalikel valimistel kolme enim hääli saanud valimisnimekirja hulka.