„Politsei viib läbi juurdlust. On langetatud otsus võtta mõned kahtlusalused vahi alla. Minu andmetel tuli lisaks 26 kinnipeetule juurde veel 36 kahtlustatavat süütamises, ässitamises ja füüsilises tegevuses rahutuste organiseerimiseks või tegevuses korravalvurite vastu,” ütles Bilotaitė, vahendab Leedu Delfi.

Seetõttu peab vastus parlamendiliikmetele, kes rahutustele ässitasid, olema Bilotaitė sõnul sama kiire ja karm kui ka rahutustes osalenutele.

„Mingit informatsiooni riigiasutused said, meie ametkond samuti. Ei olnud andmeid mingi tõsise agressiivse tegevuse kohta, aga kui te küsiksite, kuidas mina seda hindan, siis ma arvan, et see oli koordineeritud, planeeritud tegevus, mis oli suunatud teatud eesmärkide saavutamiseks Leedus. Ma ei arva, et kui midagi toimub spontaanselt, on olemas jõud, mis kõik täpselt ette ütlevad, aga täna on meie ees selline olukord,” ütles Bilotaitė.

Bilotaitė sõnul on suur osa kinnipeetutest korduvalt politsei huviorbiiti sattunud.

„Neist, kelle isikud on tuvastatud, on näha, et suur osa on seotud kuritegeliku maailmaga, ja see kinnitab veel kord, et see on sõda. Hübriidsõda ja kasutatakse läbiproovitud meetodeid,” rõhutas Bilotaitė.