Strelkin selgitas, et magas enne lendu vähe ja jäi kopteris tukkuma, sest halva nähtavuse tõttu ei olnud illuminaatorist midagi vaadata, vahendab Interfax.

„Toimuvat hoomasin alles siis, kui vesi hooga näkku lõi. Sellest on raske rääkida, minu kõrval istus väike poiss, minu sõbra poeg. Ta oli turvavöödega kinnitatud ja ma ei jõudnud teda välja tõmmata, sest ärkasin hilja ja olin unine. Ma jõudsin ainult ennast lahti päästa, pärast mida tõusin kohe üles helikopteri kabiini lakke, kus oli veidi õhku,” rääkis Strelkin.

Strelkin jõudis sisse hingata, pärast mida täitus kopter kohe veega.

Strelkin istus esimeses reas. Kui ta ennast lahti päästis, kandus ta piloodikabiini ja väljus sealt purunenud akna kaudu. Veepinnani oli tema hinnangul 8-9 meetrit.

Strelkini sõnul tegeleb ta sukeldumisega ja tegutses automaatselt.

Vesi järves on väga külm, vee kohal oli udu ja nähtavus Strelkini hinnangul umbes 20 meetrit.

Strelkin usub, et ta päästis kaldal olnud inimeste kiire reaktsioon. Esimesed kaks paati jõudsid pääsenuteni viie minutiga. Ilma selleta oleksid inimesed külmunud, kaotanud jõu ja uppunud.

Lennufirma Vitjaz-Aero helikopter Mi-8 kukkus Kamtšatkal Kurili järve kohaliku aja järgi täna hommikul turiste vedades. Pardal oli 13 reisijat ja kolm meeskonnaliiget. Ellu jäi kaheksa inimest.