Täna hommikul kell 8.30 kogunes suur hulk inimesi Viljandis Uuele tänavale, kus toimus meeleavaldus puude kaitseks. Viljandi linnavalitsus tahab maha võtta 49 puud, et teha ruumi jalg- ja jalgrattateele. Lisaks on algatatud puude kaitseks allkirjade kogumine.

Mittetulundusühing Päästame Eesti Metsad ja erakond Eestimaa Rohelised kutsusid inimesi meelt avaldama, et Viljandi linnavalitsus ja volikogu loobuks puude maha võtmisest Uuel tänaval. Meeleavaldust oli turvamas ka turvafirma. Lisaks külastas meeleavaldust politsei, kuid nende abi vaja ei olnud.

Meeleavaldusest oli kasu, sest täna puid maha võtma ei hakata. Korraldajad lubasid kasvõi iga päev meelt avaldada, peaasi et puid maha ei saeta.

Viljandis rajatakse Uuele tänavale kogu tänava pikkuses jalgratta- ja jalgtee, mis linnavalitsuse sõnutsi tagab inimestele oluliselt paremad tingimused liiklemiseks. Maha plaanitakse võtta kokku 49 puud, mille hulgas on seitse läänepärna, 13 harilikku tamme, kümme harilikku pärna, üks suurleheline pärn, 12 harilikku vahtrat ning kuus harilikku pihlakat.

Tänava rekonstrueerimise käigus luuakse linnavõimu sõnul Uuele tänaval uus haljastus. Mistra pargi ja Allika tänava vahele on plaanis istutada 105 uut puud, milleks on ida-mariõunapuud ja viirpuud, ning 580 põõsast, nende hulgas kontpuud, ebajasmiinid ja enelad.

Juuli alguses võeti ka Haapsalu peatänava remondi tõttu maha koguni 115 puud, mis hiljem asendatakse.